Nederlands | English

welkom

Het Bunschoten Fonds presenteert zich graag aan u op deze website. Het is onze overtuiging dat het voortleven van de klassieke muziek geen vanzelfsprekendheid is, maar ook afhangt van wat wij er met z’n allen aan aandacht, tijd en geld voor over hebben. Het is aan ons allemaal om ervoor zorgen dat de beroemde en geliefde, maar ook de minder bekende werken blijven klinken op de podia. Dat gerijpt vakmanschap wordt overgedragen op nieuwe generaties en op de ensembles en orkesten van de toekomst. Het is aan u en ons om de unieke, kwetsbare klassieke-muziekcultuur waar mogelijk te beschermen tegen de huidige bezuinigingen door de overheid. Daarmee brengen we de laatste wens van onze oprichter op passende wijze ten uitvoer.

missie

Stichting Het ir. Etward Bunschoten Fonds ondersteunt culturele organisaties die zich actief inzetten voor klassieke muziek in het algemeen en de jeugd in het bijzonder. Want verbinding met de jeugd is verbinding met de vernieuwing waar het fonds voor staat. Nu zowel landelijke als lokale overheden zich steeds verder terugtrekken, staat de overdracht van kennis en kunde op de tocht. Het Bunschoten Fonds steunt de klassieke-muziekcultuur in Nederland door organisaties te steunen in hun continuïteit en zelfredzaamheid. Het fonds biedt in feite een subsidie in natura, maar een bedrag behoort ook tot de mogelijkheden:

In aanmerking komen onder meer organisaties die streven naar continuïteit en zelfredzaamheid voor de lange termijn, zoals:

Meer weten: ga naar Aanvragen.