MIJLPALEN:
DIT ZIJN
DE HELDEN &
MOMENTEN
WAAR BF HET
VOOR DOET

< Terug naar nieuwsoverzicht

Het Bunschoten Fonds support nieuwe, wereldwijde Strijkkwartet Biënnale

Voor de wereldwijde première van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam sprong Het Bunschoten Fonds bij. Met een bijdrage van € 15.000,- kon de fondsenwerving sluitend worden gemaakt en kreeg de allereerste Biënnale (2018) groen licht.

Wereldwijd is de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam het eerste festival dat zo diepgaand en grootschalig een van de meest bijzondere genres in de klassieke muziek viert: het strijkkwartet – de poëzie onder de kamermuziek. In 2018 zal Amsterdam een week lang ‘the place to be’ zijn voor strijkkwartetten en componisten, van de wereldtop tot jong talent, en voor liefhebbers en nieuwsgierige luisteraars. Het programma oogt op voorhand reeds indrukwekkend.

Tot de uitvoerenden in 2018 behoren winnaars van prijzen als het Melbourne International String Quartet Competition (Noga Quartet), de Bordeaux International String Quartet Competition (Quatuor Akilone), de Banff International String Quartet Competition (Rolston String Quartet) en de Trondheim International String Quartet Competition. Onder de solisten, sprekers en speciale gasten worden verwacht Gary Hoffman, cello, Jörg Widmann, klarinet, Diamanda Dramm, viool, Katharine Dain, sopraan, Sarah Maria Sun, sopraan, Marine Fribourg, mezzosopraan, Alex Ross, Prof. Barry Cooper, Leo Samama en Louis Andriessen.

Tijdens de eerste Biënnale in 2018 vinden naar verwachting wereldpremières plaats van Jörg Widmann, Manuela Kerer, Silvia Colasanti, Lucio Amanti, José Maria Sánchez-Verdú, Bart Visman, Klaas de Vries en Albert Schnelzer.

http://www.sqba.nl/