MIJLPALEN:
DIT ZIJN
DE HELDEN &
MOMENTEN
WAAR BF HET
VOOR DOET

< Terug naar nieuwsoverzicht

Innovatie in de klassieke muziek past bij KAM

Typerend voor KAM zijn de innovatieve programma’s en het bijzondere contact met het publiek. Musici nemen liefhebbers van kamermuziek mee op avontuur. Om deze vooruitstrevende manier van werken te stimuleren heeft Het Bunschoten Fonds een Quick Scan ter waarde van € 5.080,- ter beschikking gesteld.

KAM kan worden beschouwd als een van de meest avontuurlijke concertseries in Amsterdam. Voor zowel de kenner als degene die wil kennismaken met een ijzeren repertoire, maar wel binnen nieuwe kaders, zonder aan het topniveau iets af te doen. KAM-musici nemen de toehoorder mee naar een wereld van nieuwe ideeën en samenwerkingen met musici, dansers, schrijvers en filmmakers.

Typerend voor KAMconcerten is dat de musici brainstormen en repeteren en uiteindelijk hun programma ten uitvoer brengen in het Muziekgebouw aan ’t IJ, TivoliVredenburg en andere zalen. Het integrale proces van brainstorm tot en met uitvoering is toegankelijk voor het publiek, bijvoorbeeld door middel van (documentaire)film openbare repetities, webcasts van klassieke zenders en andere online media.

Ook buiten het concertpodium gaat de uitvoering door, met name in de dialoog met de zaken- en bestuurswereld. Aan elk concert in de serie is een concert op de Nyenrode Business University gekoppeld, gevolgd door een lunch van de musici samen met een geselecteerde groep Nyenrode-studenten. Hiermee smeedt KAMconcerten banden tussen twee werelden die elkaar veel te vertellen hebben.

In 2016, het jaar waarin Het Bunschoten Fonds KAM van support voorzag, stonden diverse bijzondere concerten op het programma. Zoals het betoverende en poëtische concert over de nacht, Nocturne, in Kasteel Nyenrode, met het Ragazze Kwartet en Dichter des Vaderlands Anne Vegter. Anne Vegter vertelde verhalen over dromen, over slapeloosheid en over een nachtelijke relatie. Maarten Warmerdam creëerde met zijn lichtontwerp een gitzwarte nacht. Met muziek van György Ligeti, Terry Riley en Arnold Schönberg.

http://www.kamconcerten.nl