MIJLPALEN:
DIT ZIJN
DE HELDEN &
MOMENTEN
WAAR BF HET
VOOR DOET

< Terug naar nieuwsoverzicht

Relaxte sfeer bevordert toegang tot klassieke muziek tijdens Wonderfeel

‘De unieke, kwetsbare klassieke muziekcultuur beschermen’ is een van de doelstellingen van Het Bunschoten Fonds. Dat betekent ook aansluiting zoeken bij de veranderende smaak van het publiek waar het gaat om de vrijetijdbesteding. Een goed voorbeeld van zo’n eigentijdse manier om klassieke muziek over het voetlicht te brengen is Wonderfeel in ’s-Graveland. Het Bunschoten Fonds steunt het bescheiden festival met een Quick Scan ter waarde van € 5.080,- en een bijdrage van € 5.000,- voor het verkrijgen van de ANBI-status.

Op de vijfentwintig hectaren van het natuurgebied Schaep en Burgh in ’s-Graveland liggen de zes overdekte podia van Wonderfeel. Je kunt ze tijdens een miniwandeling allemaal bezoeken. Ze bieden elke bezoeker wel iets van zijn of haar gading: van Wolfgang Amadeus Mozart tot Steve Reich, van Antonio Vivaldi tot Arvo Pärt, met uitwaaieringen naar jazz, wereldmuziek en pop. De bezoeker kan het zich gemakkelijk maken op bankjes, in zitzakken onder de bomen of op een kleed in het gras en genieten van musici van wereldklasse, jonge honden en oude rotten. Het programma wordt aangevuld met films, verhalen en knutselen voor kinderen. Ook is er gezorgd voor eten en drinken. Voor dit alles werkt Wonderfeel nauw samen met Natuurmonumenten.

Voor een goede indruk van uit het programma van de Wonderfeel-editie 2017, dat ruim honderd concerten, muziekdocumentaires, lezingen, kinderactiviteiten en rollende keukens omvat, is hier een greep: • Neo-fanfare 9×13 brengt Trance op een mobiele, op Mad Max geïnspireerde strijdwagen vol tribale elementen, traditioneel slagwerk en junkpercussie helpt daarbij. Trance is badass, smooth en donker, vol absurdisme. • Mezzo Adèle Charvet en pianist Florian Caroubi, winnaars van maar liefst vijf prijzen tijdens het 50ste Internationale Vocalisten Concours, brengen hun zintuiglijk programma rond het thema Duft, het wonder van de geur. • Het Amstel Quartet & Pascal Meyer brengen het Weeshuis van de Hits. • Het ASKO|Schönberg Kwartet brengt The Sonic Great Wall van Huang Ruo. • De snarenmannen van BartelomeyBittman toveren op louter akoestisch instrumentarium een sound tevoorschijn die het klassieke klankpalet volkomen op z’n kop zet. Op cello, viool en mandola is het geen jazz, geen metal, geen rock-’n-roll, geen minimal music en geen klassiek — maar wat dan wel?

http://www.wonderfeel.nl/