MIJLPALEN:
DIT ZIJN
DE HELDEN &
MOMENTEN
WAAR BF HET
VOOR DOET

< Terug naar nieuwsoverzicht

Toekenning voor Holland Baroque Society

Kinderen komen niet meer vanzelfsprekend in aanraking met klassieke muziek,’ staat te lezen op de website van Holland Baroque Society. ‘Daarom zien de musici het als een missie hun bevlogenheid en hun fascinatie voor muziek met jonge mensen te delen.’ Het Bunschoten Fonds voelt zich in het bijzonder aangesproken door deze focus op de generaties die de klassieke muziek in de toekomst levend moeten houden en steunt Holland Baroque Society met € 5.000,- voor de bouw van een nieuwe, betere website. Dat is geen luxe, want een goed functionerende, moderne website speelt een cruciale rol in het aantrekken van publiek, deelnemers en begunstigers.

Met zo’n 60 concerten per jaar heeft Holland Baroque Society de laatste jaren het podium gevuld met uiteenlopende muzikale programma’s, waarin muzikale genres elkaar ontmoeten, in samenwerking met vooraanstaande solisten als Lars Ulrik Mortensen, Hidemi Suzuki, Emma Kirkby en Riccardo Minasi. Maar ook met het voltallige Quatuor Mosaïques, het Nederlands Kamerkoor, componist Nico Muhly, jazztrompettist Eric Vloeimans, Calefax en acteur Porgy Franssen ging de Holland Baroque Society het avontuur aan. Op dit moment wordt uitgekeken naar samenwerking met Orkater, Oorkaan, Vox Luminis en vele anderen.

Met barokmuziek als anker in alle programma’s balanceert Holland Baroque Society tussen traditie en vernieuwing. De hechte groep musici gaat steeds op zoek naar de actualiteit van muziekbeleving en draagt zo vol enthousiasme bij aan de ontwikkeling van klassieke muziek voor een publiek van nu.

Educatie is sinds de oprichting een belangrijk speerpunt voor Holland Baroque Society. Met veel plezier en gedrevenheid heeft de organisatie inmiddels talloze Kids Only-concerten en educatieprojecten gerealiseerd. Meer dan 10.000 kinderen hebben de laatste jaren kennis gemaakt met klassieke muziek. Het doel hierbij is kinderen een luisterervaring geven op topniveau. Dit levert bij de kinderen dan ook ontwapenende reacties op: ‘Het leek wel of de violist zelf muziek was…!’ en ‘Ik had niet gedacht dat dàt geluid bij een orkest hoorde…’

http://www.hollandbaroquesociety.com