MIJLPALEN:
DIT ZIJN
DE HELDEN &
MOMENTEN
WAAR BF HET
VOOR DOET

< Terug naar nieuwsoverzicht

Coaching en financiële support voor Tromp Percussion Eindhoven

Een van de twee organisaties die Het Bunschoten Fonds in 2014 uitkoos, was Tromp Percussion Eindhoven. Het Bunschoten Fonds schiet Tromp te hulp bij het werken aan financiële continuïteit in de vorm van een coachingtraject, aangevuld met een financiële bijdrage.
Tromp Percussion Eindhoven brengt elke twee jaar de beste percussionisten in de wereld bij elkaar tijdens het internationale slagwerkconcours Tromp International Percussion Competition Eindhoven. Een week durende competitie, omlijst met unieke concerten en producties, veelzijdige educatieprojecten en een compositiewedstrijd. Sinds de oprichting in 1971 heeft Tromp reeds twintig concoursen georganiseerd en vele toptalenten mogen verwelkomen. De lijst prijswinnaars zegt genoeg over de positie die de organisatie inneemt in de muziekwereld: onder anderen violiste Emmy Verhey (1971), pianist Bart van de Roer (1996), percussioniste Claire Edwardes (2000) en de Nederlandse slagwerker Dominique Vleeshouwers. Alle winnaars zijn uitgegroeid tot uitstekende musici met een internationale carrière.
Dat ook jong talent een prominente plek inneemt tijdens de Tromp International Percussion Competition Eindhoven heeft de bijzondere belangstelling van Het Bunschoten Fonds, dat zich richt op het behoud van klassieke muziek voor de toekomst. De rol van nieuwe generaties kan daarin niet worden overschat. Tromp Percussion Eindhoven is vernoemd naar Theo Tromp (1903-1984), als voormalig bestuursvoorzitter van Philip een prominent zakenman in de stad Eindhoven en een sterk voorstander van cultuur. Door zijn erfenis en de genereuze steun van de stad Eindhoven, is de competitie sinds begin jaren zeventig uitgegroeid tot een evenement met internationale allure. Juryleden in het verleden waren o.a. Evelyn Glennie, Colin Currie, Peter Sadlo, Nancy Zeltsman, Emmanuel Séjourné, Bill Cahn, James Wood, Anders Loguin, Andre Pushkarev, Trilok Gurtu en Terry Bozzio.
Voor de 23e Tromp International Percussion Competition Eindhoven, in november 2016, zullen wederom internationaal gerenommeerde juryleden meedoen, naast toppercussionisten als Colin Currie, Evelyn Glennie en Mark Pekarsky.

http://www.tromppercussion.nl