MIJLPALEN:
DIT ZIJN
DE HELDEN &
MOMENTEN
WAAR BF HET
VOOR DOET

< Terug naar nieuwsoverzicht

Het Bunschoten Fonds sponsort het Delft Chamber Music Festival

In 2013 koos het bestuur van Het Bunschoten Fonds als eerste het Delft Chamber Music Festival uit. De organisatie ontvangt support bij het werken aan financiële continuïteit in de toekomst in de vorm van een coachingtraject dat in 2014 gestalte krijgt.

Sinds de oprichting in 1997 groeide het Delft Chamber Music Festival uit tot een kamermuziekfestival van wereldformaat. In Nederland neemt het Festival een bijzondere plaats in: het publiek komt vanuit het hele land en zelfs van voorbij de grenzen. Ieder jaar komen in de zomer topmusici in de klassieke muziek uit alle hoeken van wereld tien dagen lang naar Delft. Daar voeren zij bijzondere en unieke programma’s uit. In 2014 werden werken uitgevoerd van onder meer Arvo Pärt, Claude Debussy, Igor Stravinsky, Maurice Ravel, Erich Korngold, Francis Poulenc, Gabriel Fauré, Béla Bartók en Johann Sebastian Bach.

Naast het coachingtraject sponsorde Het Bunschoten Fonds ook de Jong Talent Dag op 30 juli 2014, een bijzondere dag in de programmering van het Delft Chamber Music Festival, onder het motto Zien en gezien worden. Aanstormend talent — van pril tot bijna gearriveerd — gaf drie korte concerten in Het Prinsenhof:
• Mayte Levenbach en Léon Blekh, winnaars lordens Viooldagen 2014
• Rosalía Gómez Lasheras, winnaar YPF Pianoconcours
• Ragazze Kwartet, winnaars Kersjes Prijs 2013
Tevens stond Vis-à-vis op het programma, een uniek experiment dat antwoord geeft op de vraag of muziek bestaat zonder mensen die ernaar luisteren? In het voormalige legermuseum Armamentarium kon het publiek voor een keer onderdeel worden van een bijzondere muzikale installatie…

Ga naar het interview over het Delft Chamber Music Festival

http://delftmusicfestival.nl/