MIJLPALEN:
DIT ZIJN
DE HELDEN &
MOMENTEN
WAAR BF HET
VOOR DOET

< Terug naar nieuwsoverzicht

Het Oranjewoud Festival pakt voortrekkersrol bij vernieuwing klassieke muziek

Het lommerrijke parklandschap Oranjewoud herbergt het Oranjewoud Festival, dat met een prikkelend programma mensen bindt aan klassieke muziek. Het Bunschoten Fonds kent het Festival een bijdrage toe van € 20.000,-, waarvan € 5.000,- in geld en € 15.000,- in de vorm van een coachingtraject om het werven van fondsen te stimuleren.

Het publiek dat zich thuis voelt op het Oranjewoud Festival is breed: van klassieke-muziekliefhebbers en cultuurminnaars tot hipsters of gezinnen met kinderen. Het Festival slaagt erin hoge kwaliteit te verbinden met lage drempels. Dat levert een stimulans op voor de gemeente Heerenveen. Van speciaal belang voor Het Bunschoten Fonds is het feit dat het Festival investeert in educatie- en participatieprojecten. Een stabiele, succesvolle samenleving kan alleen functioneren, vinden de organisatoren van het Oranjewoud Festival, als er duurzame verbindingen bestaan tussen alle mensen. Het Festival kan daar een constructieve rol in spelen: waarden als openheid, verbondenheid en verscheidenheid horen immers bij de kunsten, en daar is in de samenleving behoefte aan.

Uit het programma van 2017 springen onder meer naar voren Noa Wildschut en Lucie Horsch (in 2015 winnaar van de Bunschoten Jonger Talent Prijs!) met het Openingsconcert, privéconcerten voor hotelgasten op hun kamer, exposities en performances van geluidkunstenaar Hans van Koolwijk, het Kaarslichtconcert, Tipi’s klassiek (wandelen van tent naar tent voor drie verschillende concerten), Waltzing in the Woods met feestelijke dansmuziek van Johann Strauss, tango’s en foxtrotten door het ensemble LUDWIG, Minimal Landscapes met muziek van Steve Reich en Fuse Studio Live, uitgevoerd door een van de meest opzwepende klassieke bands.

https://oranjewoudfestival.nl